Det här tycker jag är en lite dum sak att klaga på.
Man får fint fläsk från grisar som är aktiva och för röra på sig. Då blir sjävla köttet magert och fettet ligger på utsidan, emot svålen.
Fulfläsk får du från grisar som står i sina trånga bås i stortsätt hela livet. Det fläsket blir fettsprängt och kan inte svettas ut lite mycket fett under stekning. Effekten blir ett högre fet innehåll efter tillagning, jämfört med finare fläsk.
5 kommentarer:
Vad är en fingris då?
Morsgris har jag hört talas om.
RS
kulturbloggaren
http://chadie.typepad.com/chadie/
Gissningsvis så är en fulgris lite grisigare än en fingris. Enligt samma bondförnuftiga tankelinje så borde fulgrisens fläsk alltså vara svingott.
*oink* från Virtuellt bondförnuft
Mja mja
Det här tycker jag är en lite dum sak att klaga på.
Man får fint fläsk från grisar som är aktiva och för röra på sig. Då blir sjävla köttet magert och fettet ligger på utsidan, emot svålen.
Fulfläsk får du från grisar som står i sina trånga bås i stortsätt hela livet. Det fläsket blir fettsprängt och kan inte svettas ut lite mycket fett under stekning. Effekten blir ett högre fet innehåll efter tillagning, jämfört med finare fläsk.
Fast det stod ju i artikeln att det INTE var fetthalten de menade ju!
Är det här Gris?
Näe, det är ... http://www.integris.de/
Skicka en kommentar