2011-10-15

Ett inlägg i debatten - Jan Helin ska avgå, inte Juholt!

Kräver Jan Helins avgång. Jag har just skickat följande mail till honom:
För att vara ansvarig utgivare för Aftonbladet krävs det uppenbarligen genuint dåligt omdöme samt en total motvilja mot faktakontroll.

Jag har nu följt Aftonbladets kampanj mot Håkan Juholt från distans i USA och från första stund frågat mig varför Aftonbladet inte redovisat de regler som Juholt sägs ha brutit mot.


Nu har en enskild bloggare ställt de frågor som först din reporter och sedan du borde ha ställt före publicering. Resultatet är helt förödande för Aftonbladet. Det finns inga regler. Och Juholt har fyllt i blanketten på helt korrekt sätt. 

Ytterst ansvarig för Aftonbladets ohederliga journalistik är tidningens ansvarige utgivare: Du.


Du har svikit dina Aftonbladets läsare genom att slå i dem ogrundade lögner. Du har svikit allt vad journalistisk heder heter och du har inte kunnat eller velat ställa ens enkla kontrollfrågor för att undersöka sanningshalten i de påståenden Aftonbladet gjort om Håkan Juholts kostnadsersättning för dubbel bosättning.

Som f.d. chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Norrland/Dagbladet och f.d. ledamot i Pressens Opinionsnämnd är jag både förbannad och ledsen över att chefredaktören för Sveriges största tidning drar hela vår yrkeskår i smutsen och inte kommer ens i närheten av att leva upp till det ansvar som åvilar en ansvarig utgivare.

Det är inte Håkan Juholt som ska avgå. Det är du! Och dina kolleger på Stockholms övriga dagstidningar, som inte heller tycks veta vad källkritik och faktakontroll är.

Per Ahlstrom
160 Lincoln Avenue
Yardley, PA 19067


Återgivet med tillstånd.


DNHD, GP, SvD, SvD, SvD, Svt, GP, DN, expressen, skd, Svd, DN, DN.

3 kommentarer:

KjellW sa...

Fullständigt medhåll Aftonbladet bara fiskar efter läsare (köpare) till vilket pris som helst. Jag har trott på Juholt från början och kommer forsätta med detta. Bara det att Aftonbladet kallar det hyresbidrag är väldigt vilseledande och säkert med avsikt. Juholt vill bygga Sveriges infrastruktur, kärnan som är pelaren i vårt samhälle. Något som de anda vill skrota eller suga ut....

Anonym sa...

Värst vad sossar blir sura när deras höjdare blir påkommen med bidragsfusk...

Om Juholt inte förstår att det är omoraliskt att ta emot hyresbidrag när han tjänar 144,000 kr / mån., då är han korkad eller så spelar han korkad...""jag har hela tiden trott att jag gjort rätt", säger Juholt...varifrån har han fått den tron?...kan det vara så att politiker på hans nivå har gjort likadant, att alla sitter i samma båt som Juholt.?...även dem i VU..? Då blir det svårt att be honom avgå...

Det handlar inte enbart om regler...det handlar även om etik och moral!

Dessa "hittepå"- regler som Riksdagspolitiker instiftat till förmån för sig själva, är djupt omoraliska och borde skrotas omgående, om ni fortsättningsvis är måna om väljarnas förtroende...

Om det finns regler som säger att en politiker som tjänar 144,000 kr / mån. är berättigad till hyresbidrag från det allmänna, så är det omoraliskt, och ett hån mot vanliga löntagare...har ni politiker som stöder Juholt glömt vad ert uppdrag går ut på..? Ni är förtroendevalda..alltså ni har fått ett förtroende av väljarna att ta tillvara och driva politiken i en viss riktning i kommuner, landsting och Riksdag. Detta uppdrag ger er inte politiker mandat att sko sig själva på väljarnas / skattebetalarnas bekostnad.

Anonym sa...

Bidrag??? Nej ersättning! Om en riksdagsledamot inte kommer från Stockholm, så måste ju denne ha ett boende under tiden som han/hon befinner sig i Stockholm. Eller tycker du att endast Stockholmare ska ha rätt att sitta i Riksdagen??? Ett extra boende medför större kostnader och därför ska de ersättas!!!!!