2005-12-06

Grattis på födelsedagen, Aftonbladet!Idag fyller aftonbladet 175 år. Det firas med bland annat ett faksimil av den första aftonbladet som gavs ut. Det är ett intressant tidsdokument!

Chefredaktören Kalle Jungkvist svarar på läsarnas åsikter om tidningen här. I stora drag verkar vi vara hyfsat överens, läsarna, Kalle och Veckovis! (Har du fler åsikter, maila dom och säg vad du tycker! De vill ha in fler åsikter!)

"Mindre skvaller"

– Det beror på vad man menar med skvaller. Personnyheter om kända personer är en del av Aftonbladet, som underhållning. Det finns ett stort intresse för det bland många. Jag tycker inte heller att vi ska ägna oss åt rent skvaller, däremot åt nyheter om kända personer. Fördelen på nätet är ju också att om man inte är intresserad så kan man gå vidare.

"Kändare kändisar (slopa b- och c-ligan)"

– Det kan jag hålla med om. Ibland har vi för mycket personnyheter om personer som vi egentligen inte behöver bry oss om. Vi ska titta på det här och skapa större urskiljning.

"Slopa kvällstidningsorden (tex "chock", "rasar")"

– Det håller jag helt med om. Det används alldeles för mycket. Vi försöker råda bot på det och vi pratar ofta om det. Sedan tenderar de att komma fram ändå.

"Gödsla inte med EXTRA-rubriker"

– Jag kan hålla med om att det används lite väl ofta. Det beror på slentrian. De ska bara användas när det verkligen hänt något extra.

"Inför forum så att man kan diskutera nyheterna"

– Det håller vi på med. Vi kommer att lansera ett sådant forum inom en månad.

På kultursidan idag skriver de att tidningens styrelse 2001 fastslog att "inga lojalitetsband, vare sig til ägare, ideologier, annonsörer eller samarbetspartners får hindra Aftonbladet att skildra verkligheten så ärlig det står i mänsklig makt."

Skönt att vi verkar vara så överens! Aftonbladets fortsättning kan bli intressant!

5 kommentarer:

Jed sa...

Verkar ju vara en vettig kille (chefredaktören). Om han bara sparkar alla anställda och börjar om så....

Hur pallar ni läsa blaskorna, så noggrannt OCH varje dag ?!

Faidros sa...

Det gör vi inte! Ibland skiter vi i det! :)

Å ibland så vänder man sig om till bokhyllan för lite omväxling!

Janne sa...

Överens och överens... Att döma av de svar han ger ("vi ska titta på det här", "vi pratar ofta om det" o.s.v.) håler han inte med i så stor utsträckning att han är beredd att göra något åt det. Vi får nog fortsätta läsa löpsedlar som lyder "EXTRA! Nakenchock i Robinson 2015 - Robban ollade Olina"

Men vi kan ju alltid hoppas... ;)

Faidros sa...

Vi får väl se... :)

Jonas sa...

http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,743279,00.html
stackarn tjänar 3-400:-/år :D