2012-05-18

Expressen döms för vapenbrott

I dag dömdes expressen för vapenbrott. Diamant Salihu köpte illegalt vapen i Malmö, och lagen gäller även expressen.

Originalartikeln i expressen/kvp.

Chefredaktör Mattsson säger:

Varje fall är unikt, men reportern Diamant Salihu gjorde ett bra journalistiskt jobb och självklart kommer Expressen också nästa gång att kontakta polisen och vilja lämna över ett illegalt vapen om det hamnar i våra händer. Det är samhällsviktigt att polisen får sådana vapen, även om det finns såklagare som senare vill straffa journalisterna som gör gatorna lite säkrare för vanligt folk.Veckovis säger:

Ert tramsande om att ni har gjort gatorna säkrare genom att köpa ETT vapen till extremt överpris är ju bara dumt. Köp upp ALL narkotika på gatorna, så har vi löst narkotikaproblemet. 


Funkar det inte? Märkligt...Dagens media, Resume 2, YLE, aftonbladet, DT, SkD, DN, BT, Svd 2, HD.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är på tiden att journalister inser att de inte står över lagen. I dessa blogtider kan var och en som har en blog, eller tänker sig att skaffa en, jämställas med en journalist på en kvällstidning. Detta kallas likhet inför lagen!
Då är det lätt att inse att man inte kan bli befriad från straffansvar bara för att man anser sig vara journalist eller blogredaktör. Om det vore straffbefriande att vara eller att avse bli blogredaktör då skulle ju många kriminella kunna undgå straff.
Ska journalister kunna ungå fortkörningsböter för att de är på väg till ett reportagejobb? Ska de slippa att bli straffade för rattfylleri om de är ute på reportagejobb? Ska våldtäktsmän slippa straff bara för att de tänkt beskriva det hela i en tidning eller på en blog? Ska de kunna smuggla knark på Öresundstågen för att kunna skriva om hur lätt det är att lura tullarna?
När jag läser murvlarnas motiveringar till att undersökande journalister skall kunna bryta mot lagen verkar det som om de anser att journalisters behörighet går mycket längre än de behörigheter polislagen ger polismän.
Det bästa bemötandet för sådana argument är att sluta köpa deras tidningar!

Faidros sa...

WORD!

Anonym sa...

Sluta handla hos expressens annonsörer.