2011-12-27

Chefredaktören för expressen åtalad för vapenbrott.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har åtalats i Malmö för anstiftan till vapenbrott.

Samtidigt åtalas en reporter på tidningen, som med chefernas goda minne köpte en pistol i Malmö, för vapenbrott.


Du, chefredaktörn? Inser du att du stöder kriminella genom att köpa olagliga vapen? Var det meningen? "Ett illegalt vapen borta från Malmös gator, det blev i alla fall resultatet av ett Expressen-projekt i går." Thomas Mattsson. Hmm.Kan inte expressen gå in och köpa alla illegala droger så är vi av med dem också? Eller funkar det inte så med droger? Funkar det så med illegala vapen då? Chefredaktörens blogg om saken.


Originalartikeln i expressen/kvp, från oktober 2010.


Dagens media 2 3, SvD, DN, skånskan, corren, GP, Resume 2 3, journalisten, LT, HD. Andra om vapenbrott. Intressant?

(klicka en eller två gånger så blir texten läsbar)


Mattssons pistol, en Crvena Zastava.

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja, ännu en åklagare som verkar komma från dårhuset. Den ene värre än den andre. man kan undra om dom har nån slags kick bak för att jävlas med folk, dom där misslyckade juristerna som inte blev advokater.

HP sa...

Ibland verkar det som att den svenska rättstaten inte har fattat att journalister står över lagen. Jag kan bara lägga skulden på journalisterna själva som misslyckats i sin indoktrinering ang att journalister är vår nya adel.

Anonym sa...

Det där reportaget bevisar ju bara att de kriminella inte har några svårigheter att köpa illegala vapen medan vanliga människor däremot ska gå igenom en byråkratikvarn utan dess like om man vill inneha ett skjutjärn lagligt. Varför ska man ens bry sig om att gå den lagliga vägen när det tydligen bara är att gå ner på stan och shoppa runt? Vi måste liberalisera vapenlagarna så att alla medborgare får handla vapen enkelt och smidigt. Vi måste helt enkelt kräva att bli behandlade som myndiga medborgare vi med och därmed kräva samma villkor som de yrkeskriminella. ;-)