2006-10-21

Nytt på expressenfronten: Rislund tillbaka, och ursäkt till Guillou

Rislund är tillbaka på expressen. Dagens media nämner att Expressen nya mediers chefredaktör Thomas Mattsson tycker att Rislund har blivit utsatt för smutskastning. Expressen borde veta, de har erfarenhet.

Resume om saken, artikel ett och artikel två.

Irina Halling svara på en fråga från resume:
-Men om ni anser att ert förtroende för Niclas Rislund är orubbat trots domen i hovrätten, innebär det då att Niclas Rislund får fortsätta på Expressen även om domen vinner laga kraft?
– Som vi ser det så är det så, ja.

Otto Sjöberg om felaktiga uppgifter. Persbrant och sånt. (Citat ur senaste länken: "Det betyder i detta fall att Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare, Otto Sjöberg, för Expressens skull bör lämna sin post.")

Otto Sjöberg har bett Jan Guillou om ursäkt för anklagelser om homofobi och sympatier för muslimsk fundamentalism eller insinuationer om antisemitism HÄR.

Rislund är FÄLLD för att ha påstått sig vara polis, och eftersom man ber Guillou om ursäkt antar jag att man inte anser att han är muslimsk fundamentalist, eller antisemit.

Betyder det att man på tidningen expressen inte tycker det är så noga med om något är sant eller inte?

Maila och fråga vetja:
Chefredaktör: otto.sjoberg@expressen.se
Rislund: niclas.rislund@expressen.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Betyder det att man på tidningen expressen inte tycker det är så noga med om något är sant eller inte?"

Det är sedan tidigare känt att expressen inte bryr sig om sanningen.
Joachim Berner försvarade sig i domen gällande förtal av Schyman att det var kanske inte sant det som skrevs, 'men det var bra journalistik'.

Anonym sa...

"bra journalistik" betyder "säljer fler lösnummer".. antar jag.