2011-06-09

Saker som inte har hänt, nyhetsanka via TT

Nyheten att en cyklist bötfällts för fortkörning i Tranås spreds i svenska medier i går. Källan var Tranås Tidning och nyheten plockades upp av bland annat TT. Problemet: det hade inte hänt.
– Vi gjorde ett uselt jobb, säger Magnus Persson, intakechef på TT.

Om man läser på polisens hemsida kan man hitta..

– Mig veterligen har vi aldrig någonsin skrivit ut någon böteslapp till en cyklist för att han eller hon har kört för fort, säger Åke Linnér, chef för närpolisområde Höglandet. Var de här uppgifterna kommit ifrån vet jag inte.

Efter en hel del letande i Polisens olika system och efterforskningar bland poliser i yttre tjänst som har arbetat med trafikövervakning den senaste tiden går det inte att hitta några uppgifter om någon cyklist som ertappats för att ha kört för fort på Storgatan i Tranås.


Lita inte på medier, det är inte självklart att det som står i tidningen är sant..

Ickenyheten fanns i bland annat:

SVT 2, Sydsvenskan 2, Svd 2, skånskan 2, Resume, dagbladet, CorrenNT, ÖP, VT, GD, BT, NA, HD, DI, Hela gotland, NSK, VLT 2kuriren, silobreaker, allehanda, metro, piteåtidnignen, laholms tidning, mynewsdeskkristianstadsbladet, plus ett antal medier som har tagit bort nyheten. Tjae, och ett antal till som skrev om det, men där slutade min ork att hitta fler! :)

Nyhetsanka. Andra om nyhetsankor. Intressant?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla aldrig en bra story.

Faidros sa...

Nix, det kan visa sig att den inte håller, och då har du ingen artikel :)